BACK

Εύκολη ταρτα πικρής σοκολάτας

Η πιο εύκολη τάρτα σοκολάτας με έντονη την γευση του πικραμύγδαλου

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

450γρ πικρή σοκολάτα θρυματισμενη  (65-75% cocoa )

5 κσ γλυκόζη 

5 κσ ρούμι, γλυκό κρασι, ή ό,τι σας αρεσει από ποτο 

570ml κρεμα γαλακτος καλά παγωμενη  

200 ιταλικα μπισκότα Amaretti, θρυματισμενα στο μπλεντερ

Οδηγίες:

Γεμίζουμε τον πατο από μια φορμα 23 εκατοστών ανοιγόμενη με τα τριμμενα μπισκότα.
Σε μπαιν μαρι ζεσταίνουμε την σοκολατα μαζι με την γλυκόζη και το ρούμι. 
Μόλις λειώσει, ανακατεύουμε καλα και αφήνουμε στην ακρη να κρυωσει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ.
Ανακατεύουμε την μιση κρεμα μεσα στο μπωλ με την σοκολάτα, και μετά διπλώνουμε προσεκτικα με μαριζ το μιγμα σοκολάτας μεσα στην σαντιγύ.
Ρίχνουμε μεσα στη φόρμα με τα μπισκότα, καλύπτουμε με πλαστική μεμβρανη και αφήνουμε στο ψυγειο όλη την νυχτα.
Μπορούμε να βάλουμε όλη την φορμα και στην καταψυξη.
Σερβιρουμε με επιπλέον σαντιγύ εαν θελουμε.