BACK

Εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι με τζίντζερ

Φτιάχνουμε αυτή την εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι τον χειμώνα που τα πορτοκάλια τα βρίσκουμε στην καλύτερη περίοδο φρέσκα και λαχταριστά.

Το τζίντερ θα δώσει στο υπέροχο άρωμα του πορτοκαλιού την τσαχπινιά και την σπιρτάδα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (8 votes)

Συστατικά:

2 κιλά πορτοκάλια ακέρωτα και λεπτόφλουδα

2 κιλά περίπου ζάχαρη

χυμό από ένα λεμόνι

1/2 ψιλοκομμένο μήλο

λίγο ψιλοκομμένο τζίντζερ

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα πορτοκάλια χωρίς να κόψουμε πολύ άσπρο από την φλούδα.

Μετά καθαρίζουμε και την λευκά φλούδα και την πετάμε.

 

  

 

Κόβουμε τα πορτοκάλια στα 8 αφαιρώντας τα κουκούτσια και βγάζοντας τα πολλά λευκά μέρη.

Ψιλοκόβουμε το 1/3 από την εξωτερική πορτοκαλί φλούδα και το μήλο.

Ζυγίζουμε την σάρκα και την ψιλοκομμένη φλούδα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με αντίστοιχη ζάχαρη.

Αρχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας τακτικά.

Μετά από 30 λεπτά η μαρμελάδα μας αρχίζει να πήζει και προσθέτουμε το τζίντζερ και τον χυμό από το λεμόνι.

Βράζουμε ακόμη 15 λεπτά περίπου και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με την ζεστή μαρμελάδα τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.