BACK

Εύκολη κλασσική κρεμ μπρουλέ

Η κρεμ μπρουλέ είναι μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες κρέμες που την βρίσκουμε συνήθως σε καλά εστιατόρια και ειδικά ζαχαροπλαστεία.

Η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη και αξίζει να την φτιάξετε μόνοι σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

500 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κλωναράκι βανίλιας 1  βανίλια σε σκόνη
100 γραμ. ζάχαρη καστανή
6 κρόκους αβγών

Οδηγίες:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μπεν-μαρί και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα  μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφού αφρατέψει το μείγμα το μοιράζουμε σε 6 πυρίμαχα μπολάκια
  • Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει στη μέση από τα μπολάκια.
  • Ψήνουμε στους 140 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  • Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει η κρέμα.
  • Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια με καστανή ζάχαρη και τα καίμε με ειδικό φλόγιστρο ελαφρά με προσοχή για να μην τα κάψουμε.
  • Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη και σερβίρουμε.