BACK

Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα

Τα δαμάσκηνα με σοκολάτα είναι ένα απλό και εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι για να παίρνουμε μικρές δόσεις σοκολατένιας ηδονής.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

40 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

70 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη

70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

κακάο για την επικάλυψη

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα γυαλιστερό μείγμα και το αφήνουμε  να κρυώσει αλλά όχι να πήξει.

Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 2 ώρες περίπου.

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε μπόλικο κακάο ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα ρολλάρουμε με ένα πιρούνι να κολλήσει το κακάο.

Τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κακάο από ένα σουρωτήρι.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για δέκα ημέρες περίπου.