BACK

Bucatini Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο καυτερές μακαρονάδες της Ιταλίας! Κανονικά γίνεται με καπνιστά μαγουλάκια χοιρινά, αλλά επειδή στην Ελλάδα δύσκολα θα τα βρούμε, φτιάξτε την με πανσέτα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.5 (4 votes)

Συστατικά:

400 γρ Bucatini
250 γρ ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
80 γρ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

200 γρ πανσέτα λεπτοκομμένη

1 τεμάχιο καυτερή πιπεριά
αλάτι και πιπέρι
30 ml ελαιόλαδο
100 γρ τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμένο

 

Οδηγίες:

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ντομάτες, τις πλένουμε, ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε καυτό νερό,  ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε την πανσέτα σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.  Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά.

Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε την πανσέτα κι αφήνουμε να πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά.  Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες (φρέσκες ή  κονσέρβα), την πιπεριά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.  Αφήνουμε μισοσκεπασμένο το φαγητό να βράζει σε σιγανή φωτιά μέχρι να  εξατμιστούν τα υγρά και δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Βράζουμε τα bucatini  σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και στραγγίζουμε.  Τα  ρίχνουμε καυτά μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο πεκορίνο.

 

Tips

Προσοχή στη χρήση αλατιού στην σάλτσα διότι η πανσέτα είναι από μόνη της αλμυρή!