BACK

Αρνίσιο κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Δώστε το κάτι παραπάνω στο Κυριακάτικο τραπέζι

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

1 κιλό αρνίσιο κιμά, κατά προτίμηση από μπούτι, χωρίς να αφαιρεθεί κανένα κομμάτι από το λίπος
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μπούκοβο (καυτερό πιπέρι)


Για τη σάλτσα γιαουρτιού


250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγουράκι με τη φλούδα του

Οδηγίες:

Ζυμώνουμε τον κιμά σε μια λεκάνη μαζί με το κρεμμύδι, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το καυτερό πιπέρι.
Πλάθουμε με το χέρι μακρόστενα κεφτεδάκια μήκους περίπου 6-7 εκατοστών το ένα.
Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας σ’ ένα μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το δυόσμο ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/