BACK

Αρνί αυγοκομμένο από το Περμέτι

Το πιάτο αυτό συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι, σπαράγγια, ή λαχανικά στον ατμό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. αρνί
3-4 κουτ. σούπας βούτυρο
1-2 μεγάλα κρεμμύδια (σε φέτες)
½ κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένος
2 αυγά
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

1. Τσιγαρίζουμε τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια σε 2 κουταλιές της σούπας  βούτυρο.
2. Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι, βάζουμε το αρνί που έχουμε κόψει σε κομμάτια να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι και αφού το ανακατέψουμε τόσο ώστε να γίνει ένα με το ζουμί του κρέατος, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα ανακατεμένο με λίγο νερό.
4. Αφήνουμε το κρέας με τη σάλτσα του να βράσουν για λίγα λεπτά (2-3).
5. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα δυο αυγά με το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό.
6. Πολύ προσεκτικά αυγοκόβουμε το κρέας μας, προσθέτοντας το αυγολέμονο σε πολύ μικρές ποσότητες στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς.
7. Πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τον κομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.
8. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3-4 λεπτά και σερβίρουμε το αρνάκι μας ζεστό με τη σάλτσα του.