BACK

Αρνάκι με κυδώνια

Αυτό το φαγητό μας έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια και η ξινόγλυκη γεύση του είναι πραγματικά λαχταριστή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο
4 κυδώνια
4 ξερά κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. μέλι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο 
1 κ. γλ. κύμινο σκόνη
1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κ. σ. τζίντζερ τριμμένο
λίγο  σαφράν
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε χο κρέας από το λίπος και το κόβουμε σε μερίδες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με το κρέας στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, κύμινο, τζίντζερ και πάπρικα), αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ένα φλιτζάνι ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 με 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα βράζουμε ξεχωριστά σε μέτρια φωτιά με τον υπόλοιπο ζωμό, το σαφράν, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα βρασμένα κυδώνια με το ζουμί τους και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνίρουμε με ρύζι ή κουσκούς.

Tips

Υπάρχουν πολλοί που κάνουν την ίδια συνταγή με χοιρινό.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: