BACK

Αρνάκι με δαμάσκηνα μέλι και γιαούρτι

Ιδανικό πιάτο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

 

1 κιλό αρνί (ψαχνό από μπούτι) σε μεγάλους κύβους
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλιά γλυκού τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
½ κουταλιά γλυκού σαφράν
1 ξυλάκι κανέλλας
450 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
5 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
250 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό Total

Οδηγίες:

 

Σε κατσαρόλα βάζουμε το αρνί, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κόλιαντρο, το σαφράν και την κανέλλα.
Ρίχνουμε νερό (να καλύπτει το φαγητό) και κλείνουμε το σκεύος.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20΄ ακόμη.
Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/