BACK

Εσκάλοπ Χόφμαν

Η παρασκευή αυτής ονομάζεται αλλιώς και εσκαλόπ  Ανγκλαίζ. Εάν προσθέσουμε τυρί στο εσωτερικό και πανάρουμε, η παρασκευή τότε ονομάζεται γκόρντον-μπλέ. Πολλές φορές σερβίρεται και με ένα αυγό τηγανητό από πάνω.  Το ζαμπόν θα πρέπει να είναι χοιρομέρι καλής ποιότητας ή  προσούτο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

600 γρ εσκαλόπ μόσχου, λεπτοκομμένα και χτυπημένα από τον χασάπη σας
80 γρ αλεύρι
2 τεμάχια αυγά
120 γρ φρυγανιά τριμμένη
αλάτι & πιπέρι λευκό
μοσχοκάρυδο
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί ένταμ
λιπαρή ουσία

Πουρέ μπρόκολο & Πουρέ καρότο
400 γρ μπρόκολο
400 γρ καρότα
60 γρ βούτυρο
120 γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Αλατοπιπερώνουμε τα εσκαλόπ και προσθέτουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Παίρνουμε ένα εσκαλόπ βάζουμε μια φέτα ζαμπόν και από πάνω ένα δεύτερο εσκαλόπ φτιάχνοντας νοητά ένα σάντουιτς ή διπλώνουμε στα δύο ένα μεγαλύτερο εσκαλόπ.

Πανάρουμε τα εσκαλόπ, περνώντας τα διαδοχικά από αλεύρι, αβγό χτυπημένο και φρυγανιά τριμμένη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα λαχανικά ξεχωριστά για τους πουρέδες. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από πας πουρέ ή μπλέντερ. Τα βάζουμε σε ξεχωριστά σκεύη πάνω στη φωτιά προσθέτοντας το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και δένουμε με την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη αφήνοντας τα για λίγο στη φωτιά για να δέσουν.

Τηγανίζουμε τα εσκαλόπ σε λιπαρή ουσία - λάδι ελαφρύ ή βούτυρο-  και τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε μια φέτα τυρί από πάνω, πουδράρουμε με λίγη πάπρικα και γκρατινάρουμε για λίγα λεπτά στην σαλαμάνδρα. Σερβίρουμε με πουρέ από λαχανικά στο πιάτο, γαρνίροντας με ορισμένα φιλέτα λεμονιού ή πάπρικα.

Σημειώσεις
Για να πετύχουμε καλύτερη ποιότητα παναρίσματος κοσκινίζουμε την τριμμένη φρυγανιά από ψιλή σίτα και χρησιμοποιούμε εάν είναι δυνατόν άσπρη φρυγανιά.

 

Tips

Οι πουρέδες λαχανικών οι οποίοι περιέχουν περισσότερα υγρά και λιγότερο άμυλο μπορούν επίσης να δεθούν με πατάτα βρασμένη.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: