BACK

Εκλέρ με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Τα εκλέρ είναι από τα πιο κλασσικά κεράσματα σε γιορτές. Τώρα μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας!

Από το βιβλίο ''Σοκολατένιοι πειρασμοί'' της Κωνσταντίνας Αθανασίου, εκδόσεις Φυτράκη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (8 votes)

Συστατικά:

100 γρ. βούτυρο
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
4 αβγά χτυπημένα
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ μπράντι ή κονιάκ
1 1/2 φλ. κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια)
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. λευκή σοκολάτα φλοίδες

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C

 

Λιώνουμε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν.

 

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

 

Προσθέτουμε χτυπώντας συνεχώς, το αλεύ­ρι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Περιμένουμε να κρυώσει για 3 λεπτά.

 

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.

 

Μετα­φέρουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο, απλό στόμιο.
Πάνω σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίμα­τος σχηματίζουμε με το κορνέ 50 μακρόστε­να κομμάτια, περίπου 5 εκ. το κα­θένα σε μήκος και φροντίζουμε να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους.

 

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαvτιγύ και αναμειγνύουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής (λευκή σοκολατένια) και το μπράντι.

 

Μεταφέρουε το μείγ­μα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό, απλό στόμιο.

 

Ανοίγουμε τα εκλέρ στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζουμε με την κρέμα.

 

Ακουμπάμε το πάνω μέρος στη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος διακοσμούμε την επιφά­νειά τους με τη λευκή σοκολάτα.

 

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να διατηρήσετε τα εκλέρ (μόνο τη ζύμη, χωρίς να τα έχετε γεμίσει με την κρέμα) στην κατάψυξη για 3 μήνες.