BACK

Αυγά Μπένεντικτ - Benedict

Το νέο trend στην Αθηναική γευστική σκηνή είναι τα αυγά benedict, υπέροχα ποσέ αυγουλάκια επάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με σως Ολαντέζ

Θα τα βρείτε πλέον σε όλα τα σωστά μαγαζιά που προσφέρουν branch.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (4 votes)

Συστατικά:

4 αυγά

4 ψωμάκια τύπου brioche

4 φέτες καπνιστό ζαμπόν ή παστράμι λεπτοκομμένο

200 ml σως ολλαντέζ

4 κ.γλ. ψιλοκομμένο μαιντανό

Οδηγίες:

Τα αγαπημένα πλέον αυγά Benedict, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα συνδυασμό αυγού ποσέ, σως Hollandaise και ενός φρυγανισμένου ψωμιού brioche ή σε άλλη περίπτωση, σε πιο Αμερικάνικη εκδοχή, γίνονται και με τα βουτυράτα pancake

 

Ο συνδυασμός και η τεχνική του είναι απλή.

Φρυγανίσετε ελαφρά το ψωμάκι και απλώστε μία φέτα ζαμπόν ή παστράμι.

Μετά  βάζετε επάνω το αυγό ποσέ και το περιχύνετε με σως Ολλαντέζ.

Στο τέλος ρίχνετε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιάτο σας είναι έτοιμο.

Για πιο gourmet καταστάσεις αντί για μαϊντανό μπορείτε να ψιλοκόψετε σχοινόπρασο που θα του δώσει καλύτερη εμφάνιση και πιο σπιρτόζικη γεύση.

 

Συνοδεύεστε το με μια απλή πράσινη σαλάτα και έχετε το τέλειο πρόγευμα !!!