BACK

Αυγά Φλόρεντιν - Florentin

Η χορτοφαγική εκδοχή των αυγών Benedict με σωταρισμένο σπανάκι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

4 αυγά

4 ψωμάκια τύπου brioche ή Pancake

200 γρ. σπανάκι 

200 ml σως ολλαντέζ

λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Οδηγίες:

Σοτάρουμε το σπανάκι με λίγο βούτυρο ελαφρά να μην χάσει την φρεσκάδα του.

Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμάκι και απλώνουμε από λίγο σπανάκι.

Φτιάχνουμε τα αυγά ποσέ με όποιο τρόπο προτιμάμε και μας είναι πιο εύκολος

Μετά  βάζουμε επάνω το αυγό ποσέ και το περιχύνουμε με σως Ολλαντέζ.

Στο τέλος ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιάτο σας είναι έτοιμο.

Για πιο gourmet καταστάσεις αντί για μαϊντανό μπορείτε να ψιλοκόψετε σχοινόπρασο που θα του δώσει καλύτερη εμφάνιση και πιο σπιρτόζικη γεύση.

 

Συνοδεύεστε το με μια απλή πράσινη σαλάτα και έχετε το τέλειο πρόγευμα !!!