BACK

Ατομικές πίτες με φύλλο γεμιστές με ελιές και ψητές κόκκινες πιπεριές

Είτε αποφασίσετε να τις ψήσετε στον φούρνο, είτε τις τηγανίσετε, η νοστιμιά τους είναι εγγυημένη. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γραμ. φύλλο εμπορίου, ξεπαγωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια χοντροκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 μεγάλη μαραθόριζα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη
3 φλιτζάνια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
6 ψημένες κόκκινες πιπεριές, ξεπλυμένες, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
2 φλιτζάνια χοντροκομμένο άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για να αλείψετε το φύλλο

Οδηγίες:

Να έχετε το φύλλο έτοιμο και σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεστάνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίστε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το μάραθο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίστε με μια κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να μαγειρεύετε για περίπου 8 με 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς το μίγμα.

Πλύνετε τις ελιές πολύ καλά. Στραγγίξετε τις και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια.  Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια και τις ψητές κόκκινες πιπεριές. Τοποθετήστε τις ελιές, τις πιπεριές, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το μάραθο, τον άνηθο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C (350 F). Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί. Ενώ δουλεύετε, να έχετε σκεπασμένο το φύλλο με μια πετσέτα κουζίνας και από πάνω άλλη μια νοτισμένη πετσέτα κουζίνας. Αφαιρέστε το πρώτο φύλλο και τοποθετήστε το οριζοντίως πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας. Αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και αλείψτε και αυτό με ελαιόλαδο. Απλώστε περίπου ένα φλιτζάνι της γέμισης κατά μήκος του κάτω τμήματος του φύλλου, περίπου 2,5 εκατοστά από την άκρη. Τυλίξτε την κάτω άκρη και τα πλαϊνά πάνω από τη γέμιση, και τυλίξτε το από τη μια άκρη προς τα μέσα για να σχηματιστεί μια χαλαρή κουλούρα.

Τοποθετήστε την στο ταψί με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω. Σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας καθώς συνεχίζετε με το υπόλοιπο φύλλο και τη γέμιση. Τοποθετήστε τις στριφτές πίτες στο ταψί σε απόσταση περίπου 2,5 εκατοστών. Όταν τις σχηματίσετε όλες, πασπαλίστε τις από πάνω με λίγο κρύο νερό. Ψήστε τις σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Βγάλτε τις από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρετε.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ελιές Καλαμών με πράσινες ελιές Χαλκιδικής.
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: