BACK

Αρνί "Μυστεγνιώτικο", γεμιστό με πατάτες, συκώτι και τυρί

To Αρνί "Μυστεγνιώτικο", γεμιστό με πατάτες, συκώτι και τυρί είναι ένα πεντανόστιμο φαγάκι, τέλειο για καλά τραπέζια. Η γέμιση είναι τόσο νόστιμη που τρώγεται μόνη της.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3-4 κιλά αρνί (το σώμα χωρίς το κεφάλι και τα πόδια)
1 κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1/2 συκώτι αρνιού
2 κρεμμύδια
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. φυτίνη
1 πατάτα
1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
κόρα από 2 φέτες ψωμί
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ ζάχαρη

Οδηγίες:

Για τη γέμιση

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη φυτίνη.

2. Τηγανίζουμε τα κομματάκια της πατάτας.

3. Αφαιρούμε τις πατάτες και τηγανίζουμε την κόρα μέχρι να ροδίσει.

4. Βγάζουμε την κόρα και τηγανίζουμε το συκώτι μέχρι να σταθεροποιηθεί.

5. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι.

6. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά που τηγανίσαμε στα βήματα 2-4 .

7. Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνουμε τη μυζήθρα τριμμένη, τα αβγά, τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.

8. Πλένουμε το αρνί πολύ καλά.

9. Αλείφουμε το κρέας με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

10. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει (για περίπου 1 ώρα).

11. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 ώρες ακόμη.

Tips

Αν έχετε γάστρα μπορείτε να κάνετε όλο το ψήσιμο εκεί για περίπου 3-4 ώρες.