BACK

Αρνάκι με σάλτσα ντομάτας και δυόσμο

Στο Λίβανο, και πιο ειδικά τη Βηρυτό, το Παρίσι της ανατολής, είχα την τύχη να το επισκεφτώ στις μέρες της ακμής του. Πήγαινες σε μια ταβέρνα και τρελαινόσουνα, ίσαμε 50 διαφορετικοί μεζέδες ερχόντουσαν στο τραπέζι! Τι μπαμπά γκανούζ, τι ταχινίες, τι ταμπουλέδες, φασόλια χάντρες γιαχνί, μπλιγούρια ντοματένια, και για τους μερακλήδες παχιές αρνίσιες ουρές καψαλισμένες σε ζωντανή φωτιά με χοντρό αλάτι. Να αισθάνεσαι το αρνίσιο λίπος μέσα στον ουρανίσκο και να τρελαίνεσαι για ένα σφηνάκι αράκ. Μην ανησυχείτε όμως, εδώ θα σας δώσω μια πιο νορμάλ συνταγή για αρνίσια παϊδάκια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

12 αρνίσια παϊδάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες μεσαίες
1 κ.γλ. ξύδι
2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κ.γλ. ψιλοκομμένος δυόσμος
αλατοπίπερο

Οδηγίες:

 

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: 
1. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες (βουτόντας τις σε ζεματιστό νερό για 2-3 λεπτά και μετά ξεφλουδίζονται στο τάκα-τάκα).
2.Μετά τις κόβουμε στη μέση και βάζουμε μέσα στις τρύπες τα δάχτυλα μας οπότε αυτομάτως φεύγουν όλα τα σπόρια και μετά τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. 
3.Ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι την ντομάτα, το ξύδι, τη ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και φυσικά λίγο ελαιόλαδο. 
4.Τα βράζουμεε όλα μαζί σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν. 
5.Προς το τέλος θα προσθέσουμε και το δυόσμο. Αφήνουμε τη σάλτσα να χλιαρέψει.
 
Ψήνουμε τα παϊδάκια:
1. Παίρνουμεε τα παϊδάκια και τα περνάμε από το λάδι, τα αλατοπίπερώνουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, δυο λεπτά από κάδε πλευρά. Αν μάλιστα έχουμε φουφού, θα γίνουν τέλεια. 
2. Σερβίρουμε στα πιάτα περιχύνοντας τα παϊδάκια με τη σάλτσα. 
3.Γαρνίρουμε με βουτυράτο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.