BACK

Αρνάκι με αγκινάρες και κουκιά

Η πιο νόστιμη συνταγή ανοιξιάτικου αρνιού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 κιλά αρνάκι (μπούτι ή σπάλα)
8 αγκινάρες
1/2 κιλό φρέσκα κουκιά
2 κρεμμύδια ξερά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό απο 2-3 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα κουκιά, τα βράζουμε 5 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το σκόρδο, προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα κουκιά. Αφήνουμε άλλη μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όταν βράσει το φαγητό, ανακατεύουμε στη κρέμα γάλακτος ή στο γιαούρτι μισό φλυτζάνι κρύο νερό, τον χυμό των λεμονιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένο, το κορνφλάουρ και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.

Tips

Μπορείτε να μαγειρέψετε το αρνάκι μόνο με τις αγκινάρες.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: