BACK

Αμύγδαλο γλυκό με ανθόνερο

Ένα γλυκό που μοιάζει με χαλβά, αλλά είναι πολτός από αμύγδαλα. Με τον ίδιο τρόπο παρασκευάζουμε γλυκό κουταλιού (και λικέρ) με καρυδόψιχα. Με αυτή τη μέθοδο παρασκευής το γλυκό διατηρείται για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

500 gr αμύγδαλα ασπρισμένα* (τα αμύγδαλα τα ζυγίζουμε ασπρισμένα)
1 kg ζάχαρη
200 gr ανθόνερο και 150 gr νερό
250 gr νερό
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
4 μοσχοκάρφια

Οδηγίες:

Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε μεγάλο ταψί, έτσι ώστε να είναι σε μια στρώση και τα αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C για 5 λεπτά (στη μεσαία θέση του φούρνου).

Τοποθετούμε στο δοχείο του μίξερ 200 gr ανθόνερο, 150 gr νερό, τη μαστίχα και τα αμύγδαλα. Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ομογενοποιημένος πολτός.

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 250 gr νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις το νερό αρχίσει να αφρίζει αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πολτό του αμυγδάλου και τα μοσχοκάρφια και ανακατεύουμε έντονα και συνεχώς για 7 λεπτά.

Διακόπτουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας το μίγμα συνεχώς έως ότου σταματήσει ο κοχλασμός.

Αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κρυώσει. Το μίγμα πρέπει να γίνει πηχτό όπως ο πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς.
Όταν το γλυκό κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

 

Tips

Τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι απολύτως στεγνά μετά την αποστελρωση για να βάλουμε το γλυκό μέσα.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: