BACK

Αλγερινό τσίλι

Η Αλγερία είναι ένας επίγειος παράδεισος μπαχαρικών και αυτή η συνταγή το αποδεικνύει. Ιδανικό συνοδευτικό για τα πιάτα σας αφού θα δώσει ανεπανάληπτη γεύση και χρώμα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

1/2 κιλό (2 φλιτζάνια) μικρά ξερά φασόλια - μουσκεμένα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι - ψιλοκομμένο σε κυβάκια
3 μικρές ξερές κόκκινες πιπεριές τσίλι με σπόρια
15 σκελίδες σκόρδο - λιωμένες
1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλάκια τριμμένο κύμινο
170 γρ ντοματοπελτές - κονσέρβα
2 ντομάτες - χοντροκομμένες
7 φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν ή ανάλογα με τα γούστα σας
20 κλαράκια φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός κομμένος
2 1/2 κουταλάκια αλάτι
10 κλαράκια φρέσκος κολίανδρος κομμένος
ξύδι από μηλίτη ή ξύδι κόκκινου κρασιού - προαιρετικό
 

Οδηγίες:

 

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασόλια και τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό.. 
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω από μέτρια-υψηλή φωτιά, ζεστάνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να είναι μαλακό, για 6 με 8 λεπτά. 
3. Προσθέτουμε τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι και το κύμινο. 
4. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 με 3 λεπτά. 
5. Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει το μίγμα, για 1 με 2 λεπτά. 
6. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό και αφήστε το να πάρει μια βράση. 
7. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα υπόλοιπα 6 φλιτζάνια νερού ή ζωμού, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι cayenne, και 10 κλαράκια μαϊντανού δεμένα με ένα βαμβακερό σχοινί. 
8. Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον βάζουμε στην άκρη. 
9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο-χαμηλό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, για 1 με 2 ώρες.
10. Πριν τα σερβίρουμε, βγάζουμε τις πιπεριές τσίλι, τα φύλλα δάφνης και το δεμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι. 11. Αναμιγνύουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον κολίανδρο. 
Σερβίρεται ζεστό με ξύδι στο πλάι, αν θέλουμε. 
Προέλευση:
Κατηγορία:
Ειδικές κατηγορίες: