BACK

Αχινομακαρονάδα

Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα. Εάν την βρείτε δοκιμάστε την και  θα εντυπωσιαστείτε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (8 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
8 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
20 αχινοί
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Ανοίξτε τους αχινούς με ένα ψαλίδι και τινάξτε τους για να φύγει η άμμος που έχουν μέσα στο κέλυφος τους.

Με ένα κουταλάκι βγάλτε προσεκτικά τα αυγά τους και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίξτε τις σκελίδες σκόρδο, αφού πρώτα τις χαράξετε και αφαιρέσετε το φύτρο τους.

Γυρίστε τες για 2-3 λεπτά μέσα στο λάδι προσέχοντας να μην αλλάξουν χρώμα και μετά βγάλτε τες από το τηγάνι.

Στη συνέχεια ρίξτε τα αυγά των αχινών στο ζεστό λάδι για 1 λεπτό.

Τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε και διατηρήστε το μείγμα χλιαρό.

Βράστε al dente σε αλατισμένο νερό το σπαγγέτι, σουρώστε το και διατηρήστε το ζεστό.

Κάντε από 2 λοφάκια σε κάθε πιάτο και περιχύστε τα με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, αυγά αχινών και μαϊντανό.

Τρίψτε άφθονο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

 

Tips