BACK

Αγριογούρουνο με κάστανα και μανιτάρια

Μια κλασσική συνταγή που ζητάει ένα πλούσιο κρασί όπως μια Γουμένισσα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό αγριογούρουνο σπάλα κομμένο σε κομμάτια των 5 εκ.
2 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2  κρεμμύδια κομμένα φέτες
1 κ.σ. αλεύρι
1 λίτρο κόκκινο κρασί- κατά προτίμηση ξινόμαυρο
2 σκελίδες σκόρδο
3 μικρά κρεμμυδάκια του στιφάδου (κοκκάρια)
1 κ.κ μπαχάρι τριμμένο
500 ml σπιτικό ζωμό κρέατος
70 γρ. Βούτυρο
500 γρ. Βασιλομανίταρα Γρεβενών
300 γρ. Άσπρα μανιτάρια
300 γρ. Έτοιμα προβρασμένα κάστανα ( πωλούνται σε όλα τα καλά supermarket)
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μεγάλη μαντεμένια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και ροδίζουμε το γουρουνόπουλο μαζί με το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσει κάθε πλευρά, περίπου για 10 λεπτά.  Πασπαλίζουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη το χτυπάμε καλά για 2 λεπτά να αφομοιωθεί στο φαγητό.  Ρίχνουμε μέσα το κρασί, το σκόρδο, τα κοκκάρια και το μπαχάρι.  Προσθέτουμε τον ζωμό κι αφήνουμε το γουρουνόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 1 ½ ώρα.  Αφαιρούμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε ζεστό, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στον φούρνο.  Ανεβάζουμε την φωτιά και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να μειωθεί και γίνει σαν σιρόπι, ανακατεύουμε μέσα 50 γρ. βούτυρο και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, βάζουμε τα μανιτάρια, τα κάστανα, αλατοπιπερώνουμε και  σωτάρουμε μέχρι να βγάλουν όλα τους τα υγρά, τουλάχιστον για 5 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα-που καλό θα ήταν να τα έχουμε αφήσει στον φούρνο να ζεσταθούν- λίγο γουρουνόπουλο, λίγα μανιτάρια, κάστανα και περιχύνουμε πλούσια με την σάλτσα μας.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: