BACK

Αγκινάρες αλά πολίτα

Κλασικό πιάτο λατρεμένο για όσους τουλάχιστον αγαπούν τις αγκινάρες. Μερικές συμβουλές ώστε να πετύχετε ένα ονειρεμένο φαγητό: Διαλέξτε σφιχτές αγκινάρες, με κλειστά φύλλα και με τρυφερό κοτσάνι. Ο αρακάς πρέπει να προστεθεί στα τελευταία 10 λεπτά, γιατί βράζει πολύ γρήγορα.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (3 votes)

Συστατικά:

12 αγγινάρες μέτριες
2 καρότα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε καρέ
80 γρ κρεμμύδια (ξερά ή στιφάδου)
250 γρ πατάτες
60 γρ αρακάς
άνηθος
2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις αγγινάρες αφήνοντας λίγο από το κοτσάνι τους. Αφαιρούμε γύρω-γύρω από τη ρίζα τα σκληρά φύλλα της αγγινάρας.​ Με το ειδικό κουταλάκι αφαιρούμε το χνούδι. Τις περνάμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε διάλυμα από αλεύρι, νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και αφήνουμε να μαραθούν. Πουδράρουμε με αλεύρι και ρίχνουμε νερό.

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγγινάρες ανάποδα με το κοτσάνι προς τα πάνω, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά.

Προς το τέλος του χρόνου προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για 10 λεπτά επιπλέον.

Διορθώνουμε τα καρυκεύματα, πουδράρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

 

Tips

Αντί για κρεμμύδι ξερό, αν επιθυμούμε μια πιο ωραία παρουσίαση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρεμμυδάκια στιφάδου.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: