BACK

Σαλάτα με σπανάκι ρόκα αβοκάντο και αποξηραμένα κράνμπερις

Η σαλάτα αυτή με σπανάκι αβοκάντο και κράνμπερις ταιρειάζει απόλυτα σε κάθε γιορτινό τραπέζι δίνοντας του γεύση και φανταστική εμφάνιση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (8 votes)

Συστατικά:

Για την βάση της σαλάτας

100 γρ. άγρια ρόκα πλυμένη και καθαρισμένη
200 γρ. σπανάκι
1 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο λεπτές φέτες
1 φλ. λευκά αμύγδαλα
2 κ.γ. μαύρο σουσάμι

Για την βινεγκρέτ

100 γρ.  χυμός κράνμπερις

1 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις

6 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

80 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Τοποθετούμε σε ένα μπολ λίγο από τον χυμό των κράνμπερις και προσθέτουμε μέσα το ένα φλιτζάνι ξερά κράνμπερις αφήνοντάς τα να φουσκώσουν.
Βάζουμε στο μούλτι τον υπόλοιπο χυμό και το δεύτερο φλιτζάνι από τα ξερά κράνμπερις και τα πολτοποιούμε καλά.
Σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι ρίχνουμε τα πολτοποιημένα κράνμπερις και τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε την βινεγκρέτ στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την βάση της σαλάτας μας.
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και την ρόκα, καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε τα λευκά αμύγδαλα και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα.
Αναμειγνύουμε τα σαλατικά μας και ρίχνουμε και λίγη βινεγκρέτ ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
Απλώνουμε επάνω στην σαλάτα τα αβοκάντο και γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα τα ξερά φουσκωμένα κράνμπερις και ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη βινεγκρέτ.