Ένας καρπός με χοντρό κέλυφος από την Ευρωπαϊκή ή Βορειοαμερικανική φουντουκιά "Corylus avellana" με εξωτερικό κέλυφος που δεν καλύπτει εξολοκλήρου τον καρπό. Οι καρποί είναι μικροί (μέχρι 1 εκ.) και μυτεροί, με σφικτό δέρμα που χαλαρώνει με το ψήσιμο ή το ζεμάτισμα. Έχουν χαρακτηριστική γεύση και χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, καθώς και σαν επιδόρπιο.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/foyntoyki&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/hazelnut.jpg?itok=HPa-D7B7&description=Φουντούκι
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/formaela-parnassoy
[7] https://www.gourmed.net/glossary/fragkostafylo
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/mpoyrdeto-me-skorpina
[9] https://www.gourmed.net/syntages/pita-me-arni
[10] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/pitsa-margarita
[11] https://www.gourmed.net/syntages/galatopita
[12] https://www.gourmed.net/syntages/oles/mpakaliaros-me-koynoypidi