Το φοντύ είναι μία ελβετική σπεσιαλιτέ με ένα η περισσότερα λιωμένα τυριά, λευκό κρασί και κίρς. Συνήθως τα τυριά που χρησιμοποιούνται είναι το έμμενταλ και το γκρουγιέρ (ελβετική παρμεζάνα). Συνοδεύεται με μικρά κομμάτια ψωμιού η φρούτα (μήλα, αχλάδια) τα οποία τα βουτάνε με ειδικά πιρουνάκια μέσα στα τυριά.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/fontoy&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/fontou.jpg?itok=8HgWsohi&description=Φοντού
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/fistiki
[7] https://www.gourmed.net/glossary/formaela-parnassoy
[8] https://www.gourmed.net/syntages/focaccia
[9] https://www.gourmed.net/syntages/mparmpoynia-se-saltsa-portokali-tzintzer-kai-koriandro
[10] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/fileto-perkas-me-saltsa-ntomatas-elias
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles/tiganito-katsikisio-tyri
[12] https://www.gourmed.net/syntages/oles/hoirino-kydonato-me-armparoriza