Ένα πολύ μεγάλο ψάρι με λιπαρό κρέας. Το βάρος του μπορεί συχνά να υπερβαίνει τα 60 κιλά. Μοιάζει με την παλαμίδα στο σώμα και το χρώμα, αλλά ο τόνος είναι πιο γεροδεμένος και έχει μικρότερο ρύγχος. Μπορεί να αγοραστεί σε κομμένες φέτες και τηγανίζεται ή ψήνεται στο γκριλ ή τον φούρνο.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/tonos&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/tuna.jpg?itok=a1zKFAny&description=Τόνος
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/tahini
[7] https://www.gourmed.net/glossary/topikos-oinos
[8] https://www.gourmed.net/syntages/mparmpoyni-tiganito-me-salata-apo-kolokytha
[9] https://www.gourmed.net/syntages/oles/eykoli-tarta-fraoylas
[10] https://www.gourmed.net/syntages/oles/xoirino-me-karydia-ospria-kai-mpaharika-apo-ti-mytilini
[11] https://www.gourmed.net/syntages/tartakia-lemonioy
[12] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/fasolakia-freska-salata-me-mpeikon