Λαχανικό που ανήκει στο είδος "Brassica" που συγγενεύει με το κουνουπίδι και υπάρχει σε δύο μορφές, το Calabrese και τις ποικιλίες "Brassica oleraceae" της Ιταλικής οικογένειας. Η δεύτερη ποικιλία συλλέγεται την άνοιξη μετά από βαρύ χειμώνα και αποτελείται από μικρά, αγίνωτα μοβ ή πράσινα συμπλέγματα μικρών λουλουδιών, τα οποία ξεπετάγονται από ένα χοντρό κεντρικό μίσχο με ύψος 1 μ. Κόβονται σταδιακά για χρήση σαν λαχανικό ή στις σαλάτες μέχρι να γίνουν πολύ μικρά και άρα ακατάλληλα για χρήση. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό, κρύα ή ζεστά.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/mprokolo&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/broccoli.jpg?itok=7PFVWAAC&description=Μπρόκολο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/mpokontsini-bocconcini
[7] https://www.gourmed.net/glossary/mproynoyas-brunoiase
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/pitsa-me-spanaki-kai-ayga
[9] https://www.gourmed.net/syntages/mpoygatsa-me-simigdalokrema
[10] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/keik-sokolatas-me-roymi-kai-kardamo
[11] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/arni-tagine-me-damaskina
[12] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/krema-zestis-sokolatas