Το είδος "Vaccinium corymbosum" των βατόμουρων έχει προκύψει από την άγρια Αμερικάνικη βατομουριά. Τα μοβ φρούτα με γκρι λουλούδια παράγονται σε τσαμπιά σε θάμνους των 1,5 έως 2 μέτρων. Οι ποικιλίες "Vaccinia ashei" είναι μικρότερες και πιο τραγανές. Τόσο οι άγριες όσο και οι καλλιεργημένες ποικιλίες χρησιμοποιούνται για την διάσημη Αμερικάνικη πίτα με βατόμουρα.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/mple-vatomoyro&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/blueberry-001.jpg?itok=2mzVriJM&description=Μπλε βατόμουρο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/mpiter-melon-bitter-melon
[7] https://www.gourmed.net/glossary/mpokontsini-bocconcini
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/krema-me-rodonero-kai-frampoyaz
[9] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/pos-tha-ftiaxete-oraies-spitikes-elies
[10] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/pitsa-me-kapnisto-zampon-kai-manitaria-portsini
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles/moys-sokolata
[12] https://www.gourmed.net/syntages/mpiskota/mpiskota-me-sporoys-glykanisoy