Το οβάλ φρούτο (μήκους μέχρι 20 εκ.) του τροπικού φοίνικα "Cocuc nucifera" με ινώδες εξωτερικό περίβλημα και σκληρή εσωτερική φλούδα στην οποία περικλείεται μια λευκή τραγανή σάρκα πάχους περίπου 6 χιλιοστών που περιέχει ένα λευκό, γλυκό και ημιδιάφανο υγρό. Η εσωτερική σάρκα της καρύδας συχνά τεμαχίζεται, τρίβεται και/ή αποξηραίνεται.
Links
[1] http://www.gourmed.gr
[2] http://www.gourmed.gr/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=http://www.gourmed.gr/glossary/karyda&media=https://www.gourmed.gr/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/coconut.jpg?itok=yu5Xlo6x&description=Καρύδα
[5] http://www.gourmed.gr/user
[6] http://www.gourmed.gr/glossary/karpoyzi
[7] http://www.gourmed.gr/glossary/kaseri
[8] https://www.gourmed.gr/syntages/toyrta-sokolata-me-koyloyrakia-portokalioy-kai-grand-marnier
[9] https://www.gourmed.gr/syntages/ygieines-syntages/moshari-me-mparmpoynofasoyla-mish-qingjji-me-barbunja
[10] https://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/krya-soypa-giaoyrtioy-me-avokanto
[11] https://www.gourmed.gr/syntages/pashati-apo-ta-dodekanisa
[12] https://www.gourmed.gr/syntages/paidikes-geyseis/garides-sta-karvoyna