Το οβάλ φρούτο (μήκους μέχρι 20 εκ.) του τροπικού φοίνικα "Cocuc nucifera" με ινώδες εξωτερικό περίβλημα και σκληρή εσωτερική φλούδα στην οποία περικλείεται μια λευκή τραγανή σάρκα πάχους περίπου 6 χιλιοστών που περιέχει ένα λευκό, γλυκό και ημιδιάφανο υγρό. Η εσωτερική σάρκα της καρύδας συχνά τεμαχίζεται, τρίβεται και/ή αποξηραίνεται.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/karyda&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/coconut.jpg?itok=yu5Xlo6x&description=Καρύδα
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/karpoyzi
[7] https://www.gourmed.net/glossary/kaseri
[8] https://www.gourmed.net/syntages/oles/ntomates-gemistes-me-maratho-kai-dyosmo
[9] https://www.gourmed.net/syntages/me-tin-ypografi-toy-sef/pastoyrmadopita
[10] https://www.gourmed.net/syntages/mousse-froyton-toy-pathoys
[11] https://www.gourmed.net/syntages/gioyvetsi-htapodioy
[12] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/taramosalata-horis-psomi