Το φαγώσιμο μπουμπούκι του μικρού αγκαθωτού θάμνου Κάπαρη, που μεγαλώνει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και που ενσωματώνεται σαν καρύκευμα ή γαρνιτούρα στη Μεσογειακή κουζίνα. Το μπουμπούκι είναι μικρό, σφαιρικό, με σκούρο λαδί χρώμα, και έντονη γεύση. Στην Ελλάδα, τα μπουμπούκια, όπως και τα φύλλα τους, αλατίζονται ή γίνονται τουρσί και διατηρούνται σε βαζάκια μέσα σε διαλύματα αλατιού ή ξυδιού.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/kapari&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/caper.jpg?itok=yRhFDPmv&description=Κάπαρη
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/kanela
[7] https://www.gourmed.net/glossary/karoto
[8] https://www.gourmed.net/syntages/oles/marmelada-stafyli
[9] https://www.gourmed.net/syntages/keik-afrato-me-amygdala-kai-kanela
[10] https://www.gourmed.net/syntages/tiganites-apo-kolokythakia
[11] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/psita-mila-me-froyta-toy-dasoys-kai-karydia
[12] https://www.gourmed.net/syntages/krepes-me-poytingka-kai-oloklira-kommatia-portokali