Πολύ δημοφιλές μπαχαρικό που παράγεται από το κόκκινο-καφέ, αποξηραμένο, εσωτερικό φλοιό ενός δέντρου της οικογένειας "Cinnamomum zeylanicum”. Υπάρχουν δύο είδη, το κινέζικο και το Κεϋλάνη, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μπαστούνια ή αλεσμένα για να εμπλουτίσουν γλυκά και αλμυρά πιάτα.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/kanela&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/cinnamon.jpg?itok=7MUQxYoH&description=Κανέλα
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/kalampokopsomo
[7] https://www.gourmed.net/glossary/kapari
[8] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/psita-karota-stin-ladokolla-me-thymari
[9] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/mesogeiako-spaggeti-me-elies-feta-kokkines-piperies-kai-freskia-saltsa
[10] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/mosharisia-mprizola-me-philadelphia-me-blue-cheese
[11] https://www.gourmed.net/syntages/ygieines-syntages/mpamies-me-patates-giahni-sto-foyrno
[12] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/penes-me-manitaria-ntomata-kai-myrodika