Ο πυρήνας του φρούτου της αμυγδαλιάς. Η γλυκιά ποικιλία "dulcis" του "Prunus dulcis" χρησιμοποιείται ολόκληρη, χωρισμένη, σε νιφάδες, ψιλοκομμένη ή αλεσμένη στην μαγειρική. Η πιο πικρή ποικιλία "amara" του "Prunus dulcis" χρησιμοποιείται για την παραγωγή αποστάγματος αμυγδάλου και αμυγδαλέλαιου και σποραδικά στην μαγειρική.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/amygdalo&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/almond-001.jpg?itok=-vGGJBbP&description=Αμύγδαλο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/alfalfa
[7] https://www.gourmed.net/glossary/ananas
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/eykoli-geystiki-krem-mproyle-creme-brulee
[9] https://www.gourmed.net/syntages/oles/spaggeti-mpolonez
[10] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/gastra-i-lysi-sto-kyriakatiko-oikogeneiako-trapezi
[11] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/lahanoryzo
[12] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/oi-fteroyges-tis-tsiknopemptis