Το φρούτο ενός είδους υποτροπικής δάφνης σε σχήμα αχλαδιού, με τραχιά, παχιά, σκουρόχρωμη φλούδα και λεία, κρεμώδης, κίτρινη σάρκα. Έχει λιπαρή γεύση και τρώγεται κυρίως σε σαλάτες ή ως κύριο συστατικό στο γκουακαμόλε.
Links
[1] http://www.gourmed.gr
[2] http://www.gourmed.gr/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=http://www.gourmed.gr/glossary/avokanto&media=https://www.gourmed.gr/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/avocado-001.jpg?itok=aoT18Or7&description=Αβοκάντο
[5] http://www.gourmed.gr/user
[6] http://www.gourmed.gr/glossary/la-la
[7] http://www.gourmed.gr/glossary/aggoyraki-toyrsi
[8] https://www.gourmed.gr/syntages/oles/marmelada-stafyli
[9] https://www.gourmed.gr/syntages/paegia-me-karavides-kai-thalassina-caldero
[10] https://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/tragani-pastoyrmadopitta
[11] https://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/marinarismeno-fagkri-me-aromatika
[12] https://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/taliateles-me-araka-liastes-ntomates-kai-total