Ελληνικό ζυμαρικό σε κόκκους που φτιάχνεται από σιμιγδάλι, αυγό, και γάλα ή γιαούρτι, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα, γλυκό ή ξινό. Αναμειγνύεται σε μία πηχτή σούπα, με ή χωρίς ντομάτα.
Links
[1] http://www.gourmed.gr
[2] http://www.gourmed.gr/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=http://www.gourmed.gr/glossary/trahanas&media=https://www.gourmed.gr/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/trahanas_0.jpg?itok=vUrkfmzP&description=Τραχανάς
[5] http://www.gourmed.gr/user
[6] http://www.gourmed.gr/glossary/topikos-oinos
[7] http://www.gourmed.gr/glossary/tsili-tzalapeno-jalapeno
[8] https://www.gourmed.gr/syntages/oles/toyrkikos-mpaklavas
[9] https://www.gourmed.gr/syntages/kala-fthina/fasolada-me-sygklino-elies-kai-portokali
[10] https://www.gourmed.gr/syntages/vasikes-syntages/salta-ntomatas-gia-pitsa
[11] https://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/pitsa-me-votana-kai-agria-manitaria
[12] https://www.gourmed.gr/syntages/oles/gkioyzlemedes-me-kolokythakia-kai-piperia