BACK

Εστιατόρια στο Μιλάνο με άριστη ποιότητα στη σωστή τιμή

Όποιος ταξιδέψει στο Μιλάνο θα χαρεί πολύ τα εστιατόρια που μας συστήνει η ανταποκρίτρια μας  Sarah Lewis που είναι όλα οικονομικά αλλά πάντα με υπέροχο φαγητό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

1. La Ricetta di Mamé

Οι περισσότεροι Μιλανέζοι γνωστοί  για τις συντηρητικές προτιμήσεις τους και τα υψηλά τους πρότυπα, είναι σχεδόν αδύνατο να επαινέσουν οποιοδήποτε χίπστερ  εστιατόριο. Μία από τις εξαιρέσεις το La Ricetta di Mame που έχει δικαίως κερδίσει την αναγνώριση τους,  είναι  ένας φωτεινός χώρος με ανοιχτή κουζίνα, με μαυροπίνακες γεμάτους με τα πιάτα της ημέρας φτιαγμένα με ντόπια υλικά κι ένα μαιτρ απίστευτα συμπαθή ακόμα και στα  υφιστάμενα του γκαρσόνια.
Τα πιάτα προσεκτικά μελετημένα και παρουσιασμένα, είναι σκέτη απόλαυση. Έχει  παραδοσιακά Μιλανέζικη κουζίνα κι όλα τα φαγητά είναι πάντα φτιαγμένα με υλικά της εποχής.  Πρόσφατα στο μενού ήταν γλασαρισμένα νιόκι με κάστανα ή  νιόκι με φασκόμηλο και fontina (€ 10). Μια εξαιρετική ταλιάτα από το Πιεμόντε  με πορτσίνι και Νebbiolo (€ 22). Μετά το δείπνο, μπορείτε να πάτε μια πεντάλεπτη βόλτα και να βρεθείτε στην Ζοna Navigli, όπου βρύθει η  νυχτερινή ζωή του Μιλάνου.
 

Via Vigevano, 34
02 83 24 17 07
www.mamemilano.it
Δευτέρα έως Κυριακή από τις 19.00 μέχρι  24.00
35 έως  50 ευρώ το άτομο

mame milano


2. Da Mauro

Προς το  τέλος του Navigli, όπου το μεγαλύτερο μέρος της αστικής γοητείας και της φινέτσας έχει πια φθαρεί, τρία μεγάλα παράθυρα βλέπουν σε ένα βαμμένο όχρα εστιατόριο με πολλά μεγάλα τραπέζια και το πιο παράξενο μιξ ντόπιων να τρώνε μαζί. Στο Da Mauro δείτε από πάνκ με χίπστερς μέχρι ντόπιους θρύλους και χρόνια θαμώνες.  Πάνω στα τραπέζια την ώρα που η παραγγελία ετοιμάζεται υπάρχουν πολλά κριτσίνια με κύβους μορταδέλα. Η κουζίνα είναι Μπολονιέζικη  και τα ζυμαρικά είναι όλα σπιτικά φτιαγμένα. Είναι καλύτερο να πάρετε το πιάτο με την τριλογία ζυμαρικών μια και η μερίδα είναι πλούσια αρκετή για δύο άτομα και θα πληρώσετε13 ευρώ ο καθένας. Δοκιμάστε  gramigna με ragu από λουκάνικο, ή garganelli με κρέμα γάλακτος και σπαράγγια. Για επιδόρπιο ιταλικό παγωτό με hot fudge και μπόλικα σφηνάκιαAmaro. Το προσωπικό τρέχει σαν τρελό, οπότε μην το κουράζετε με αλλαγές παραγγελίας και παράπονα – εκτός κι αν είστε γέννημα θρέμμα Μιλανέζος!
 

Via Elia Lombardini
02 837 2866
www.trattoriabolognesedamauro.it
Τρίτη έως Κυριακή από τις  19.00 έως 24.00
20 με 30 ευρώ το άτομο


trattoria da mauro milano


3. Del Binari

Δίπλα στις  σιδηροδρομικές γραμμές που πάνε στη Porta Genova, το Del Binari είναι ένα πολύ όμορφο κλασσικό εστιατόριο με γυάλινο αίθριο και πανέμορφη  τραπεζαρία, κι ε΄χει επίσης και κατάφυτο κήπο για το καλοκαίρι. Το μενού είναι κλασική Μιλανέζικη κουζίνα. αλλά πραγματικά  ικανοποιητική, ακόμη και για τα υψηλά πρότυπα αυτής της πόλης. Όλη η γειτονιά εδώ είναι τόσο «ταμμένοι» πελάτες που ξέρουν τον κατάλογο απ’έξω. Αν και πολλοί εκ των Ιταλών θα διαφωνήσουν, εγώ εδώ τρώω  το πιο αγαπημένο μου cotoletta alla Milanese, σκέτο π΄νω σε άσπρο πιάτο με μια παχιά φέτα λεμόνι, και ένα πιάτο με πατάτες στο πλάι. Από νωρίς το βραδάκι ξεκινούν τα  aperitivo, που αξίζει να τα απολαύσετε πριν κάτσετε για  δείπνο.


Via Tortona 1
02 89 40 67 53

www.osteriadelbinari.com
Δευτέρα έως Κυριακή από τις  8.00 έως 23.00
30 με  50 ευρώ το άτομο


osteria de binari



4. Un Posto a Milano at Cascina Cuccagna

Η Cascina Cuccagna υποτίθεται ότι είναι η τελευταία cascina (αγροικία) που έχει  επιβιώσει στο αστικό κομμάτι του  Μιλάνο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή ποτό, το κατάστημα βιολογικών προϊόντων ή να συμμετέχει σε κάποιο σε ένα εργαστήριο.  Υπάρχει κόσμος όλων των ηλικιών αλλά και η κάθε γενιά τρώει και πίνει άλλα πράγματα – όμως υπάρχει κάτι για όλους.  Οι πιο νέοι θα πάρουν βιολογική μπύρα και αλλαντικά ενώ οι μεγαλύτεροι προτιμούν βιολογικό Chardonnay και εξελιγμένα πιάτα όπως το ψητό χοιρινό φιλέτο με σύκα και πουρέ, ή φρέσκα ζυμαρικά με φασόλια Σικελίας και μύδια. Κοντά εκεί βρίσκεται η zona Porta Romana μια μεγάλη ζωντανή γειτονιά που πραγματικά αξίζει να εξερευνήσετε.
 

Via Cuccagna 2
02 5457 785
www.cuccagna.org

Τρίτη έως Κυριακή από τις  10.00 μέχρι 1.00
8 έως  50 ευρώ το άτομο


cuccagna milano


5. Malastrana Rossa

Τις περισσότερες βραδιές στη γωνία της Via Palermo και Corso Garibaldi είναι γεμάτη με τα πλήθη των τοπικών VIPS κι όλο το entourage τους. Για έναν ξένο είναι η καλύτερη εικόνα των ντόπιων ορίτζιναλ τύπων – ιδίως σε σύγκριση με την περισσότερο διεθνή  (και πιο εκλεπτυσμένη) σκηνή της μόδας του Μιλάνου. Το Malastrana είναι ένα καλό εστιατόριο όπου τρως καλή πίτσα και  κόκκινο κρέας. Εγώ, όπως και πολλοί από τους θαμώνες του Malastrana,  εκεί πάω όταν θέλω να φάω μια ζουμερή σωστά ψημένη ταλιάτα με ρόκα  (€ 10) ή φιλέτο Chiania al sangue (€ 19). Κατά την άφιξη αναζητήστε τον Pino, έναν όμορφο Ιταλό που θα σας καθίσει στο καλύτερο τραπέζι, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι εκεί, μπορείτε να τον θαυμάσετε στους τοίχους σε φωτό με όλους τους διάσημους πεκλάτες που έχουν περάσει από το μαγγαζί. Μετά το δείπνο, ένα μεγάλο μέρος αυτού του πλήθους μεταφέρεται μέχρι την Via Garibaldi, είτε να για να τα πιει στο  Radetsky ή τις πιο μικρές ώρες στο The Club.


Via Palermo 21
02 8646 2074
Δευτέρα έως Κυριακή από τις  18.30 μέχρι τις  2.00
20 έως 35 ευρώ το άτομο 

malastrana rosa milano


6. Sciusciá


Το Sciusciá έχει απλή μοντέρνα διακόσμηση και βρίσκεται παραδίπλα από το Corso Sempione. Από τη μικροσκοπική σε  διαστάσεις  κουζίνα του βγαίνουν τα πιο νόστιμα πιάτα. Το έχω πει και το έχω ξαναπεί – Εκεί φτιάχνουν την καλύτερη πίτσα στο Μιλάνο.  Ο Gennaro, ο Ernesto, και ο Antonio, είναι η ομάδα της κουζίνας που βγάζει πεντανόστιμα πιάτα όπως scialatielli με μύδια και πεκορίνο, ή ζυμαρικά με πατάτες και προβολόνε.  Ο ιδιοκτήτης  Pippo, λειτουργεί το εστιατόριό του με ένα αυθεντικό συνδυασμό εμπιστοσύνης, γοητείας, και σεβασμού προς τον πελάτη. Το Sciusciá βρίσκεται στις παρυφές του  Chinatown και του Πάρκου  Sempione. Θα πληρώσετε για ένα πρώτο πιάτο και ένα κυρίως την λογική τιμή των περίπου € 7.50.

via Procaccini 73
0234537866
Κάθε μέρα από τις 12.00 μέχρι τις  14.30 & 19.00 έως 23.30
7.50 ευρώ το μενού φιξ το μεσημέρι και 30 ευρώ για βράδυ 


sciuscia milano


7. Da Giannino l’Angolo d’Abruzzo

Σε μια απότομη στροφή της Porta Venezia θα βρείτε το  l' Angolo d' Abruzzo, ένα ρουστίκ εστιατόριο από το 1965  με έμφαση στην κουζίνα από Abruzzο,  την ορεινή περιοχή στα ανατολικά της Ρώμης , γνωστή για τα ψητά κρέατα και τα παράξενα  φρέσκα ζυμαρικά . Το μεσημέρι δεν έχει τόσο πολύ κόσμο αλλά το βράδυ είναι συνήθως γεμάτο το μαγαζί με σερβιτόρους να κρατούν στους δίσκους τους με chitarra με κατσικίσιο ragu , ή pallotte cace ove ( τηγανητά κεφτεδάκια από αυγό και πεκορίνο , σιγομαγειρεμένα με σκόρδο και ντομάτα ) . Όταν κάτσετε , αναφέρετε ότι είστε πεινασμένοι και μια ασημένια πιατέλα  με κεφτεδάκια , τηγανητές μελιτζάνες και σαλάμι , θα  φτάσει μέσα σε λίγα λεπτά. Το φαγητό είναι νόστιμο αλλά όχι πολύπλοκη κουζίνα.. Μετά την antipasti , δοκιμάστε το mbusse scrippelle (ένα είδος ιταλικής κρέπα που γίνεται με πεκορίνο βρασμένο  σε ζωμό κοτόπουλου ) , ή το agnello e scamorza alla griglia ( κατσικίσιο κρέας και λιωμένο τυρί στη σχάρα ) .

Via Rosolino Pilo, 20
02.29.40.65.26
www.dagianninolangolodabruzzo.it

Δευτέρα έως κυριακή από τις  12.00 μέχρι τις 15.30 & 19.30 έως 24.00
25 - 35 ευρώ το άτομο 

de bruno milano

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις