BACK

Κοτόπουλο με μπάμιες

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

"Υλικά
1 κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι της κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
400 γρ. ντομάτες ώριμες, φρέσκες ψιλοκομμένες
1/2 κιλό μπάμιες
1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, λίγο ξύδι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 ροδέλες ντομάτας
"

Οδηγίες:

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το 1/2 λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Στο διάστημα αυτό φροντίζουμε να γυρίζουμε το κοτόπουλο από όλες του τις πλευρές.

           

Καθαρίζουμε τις μπάμιες αφαιρώντας λίγο από το επάνω μέρος μαζί με το κοτσάνι και βουτάμε το κομμένο μέρος σε αλάτι. Τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι και αφήνουμε να «σταθούν» για μισή ώρα. Ξεπλένουμε με μπόλικο νερό στραγγίζουμε καλά.

 

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τις μπάμιες. Προσθέτουμε τη σάλτσα του κοτόπουλου, το μαϊντανό και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Τοποθετούμε στην επιφάνεια τις φέτες ντομάτας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.

 

Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο κέντρο της πιατέλας και τριγύρω τις μπάμιες. Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Το κοτόπουλο συνοδεύεται ωραία με γκιουβέτσι, αφού το σωτάρουμε και αραδιάσουμε τριγύρω τις μπάμιες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα για όσο ακόμη χρειάζεται ώστε μαλακώσουν οι μπάμιες και το κοτόπουλο.

 

 

 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: