BACK

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με παστό μπακαλιάρο

Ο παστός μπακαλιάρος δένει άψογα με την πικάντικη γεύση των πιπεριών Φλωρίνης και υπόσχεται έντονε γαστρονομικές απολαύσεις

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

 

500 γρ. μπακαλιάρο παστό
300 γρ. πατάτες
1/2 κρεμμύδι
2 κλωναράκια μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή κόκκινες πιπεριές
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

 

Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο καλά σε τρεχούμενο νερό. Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάζουμε μέσα τα κομμάτια. Αν δεν κάνει πολλή ζέστη, μπορούμε να αφήσουμε το μπολ στην κουζίνα, αλλιώς το βάζουμε στο ψυγείο. Το νερό πρέπει να αλλάζεται 2-3 φορές την ημέρα για 48 ώρες. Όταν ο μπακαλιάρος ετοιμαστεί, αφαιρούμε την πέτσα προσεχτικά με ένα μαχαίρι και το βάζουμε στην άκρη.
 
1. Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τον μπακαλιάρο, 1 κλωνάρι μαϊντανό και το μισό κρεμμύδι. 
2.Το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και αφήνουμε το μπακαλιάρο άλλα 10 λεπτά μέσα στο νερό να αρωματιστεί. 
3.Το σουρώνουμε, αφαιρούμε την πέτσα και το ξεψαχνίζουμε με προσοχή, αφαιρώντας όποια κόκκαλα βρούμε.
4.Παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. 
5.Τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο ή το μύλο λαχανικών.
6. Σε ένα μπολ ανακατέβουμε τον μπακαλιάρο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τον πουρέ πατάτας, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 7.Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε εάν χρειαστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
8. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση κάθετα, ώστε να έχουμε την κορυφή με το κοτσάνι και τη μύτη. 
9.Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις γεμίζουμε με το μείγμα μπακαλιάρου.
10.Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, περιχύνουμε με λίγο νερό και λάδι και ψήνουμε αρχικά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά και άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστες μέχρι να μαλακώσουν. 
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.