BACK

Φιλέτο σολομού με ροζ πιπέρι πάνω σε τορτίγια με άνηθο

Το ροζ πιπέρι και το αβγό είναι ιδανικοί παρτενέρ του σολομού και δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο που ξαφνιάζει με την απλότητα και τη νοστιμιά του. Το ροζ πιπέρι δεν είναι καυτερό, αλλά γλυκό και πολύ αρωματικό. Θα το βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ και στην Ευριπίδου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (8 votes)

Συστατικά:

2 φιλέτα σολομού περίπου 170-200 γρ. έκαστο, κατά προτίμηση χωρίς πέτσα
1 ½ κουτ. σούπας ροζ πιπέρι τριμμένο ή κοπανισμένο στο γουδί
50 ml grappa από μοσχάτο σταφύλι ή τσίπουρο
2 πατάτες μέτριες τριμμένες χοντρά στον τρίφτη
2 αβγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Πασπαλίβουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο μεριές.
2. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε προσεκτικά τα φιλέτα. Θέλουν περίπου 2-3 λεπτά από κάθε μεριά για να κάνουν κρούστα.
3. Τα σβήνουμε με τη grappa, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα φιλέτα (περίπου 10 λεπτά).
4. Παράλληλα φτιάχνουμε τις ομελέτες. Σε ένα μπολ συνδυάζουμε την τριμμένη πατάτα, τα αβγά χτυπημένα, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
5. Για τις τορτίγες: ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας σε ένα μικρό τηγάνι και, μόλις κάψουν, ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας μεγάλες 2 κουταλιές από το μείγμα. Δεν πειράζει αν το σχήμα τους δεν είναι τέλειο. Οι τορτίγες θα είναι έτοιμες μόλις χρυσίσουν και από τις δύο μεριές.

Σερβίρουμε: τοποθετόντας μία ή δύο τορτίγες στο κέντρο του πιάτου και από πάνω το σολομό. Συνοδεύουμε με μια φρέσκια σαλάτα εποχής.