BACK

Λουλούδια κολοκυθιάς γεμιστά με πλιγούρι

Τα άνθη κολοκυθιάς είναι μια εξαιρετική ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή λιχουδιά. Είναι πολύ τρυφερά και δε διατηρούνται καλά στο ψυγείο, οπότε φροντίστε να μην τα αφήσετε να περιμένουν!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

20-25 κολοκυθοανθοί
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλ. κολοκυθάκια ξυσμένα (1-2 κολοκυθάκια)
1 φλ. πλιγούρι
2/3 φλ. σταφίδες (προαιρετικά)
1/2-1 κ.γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια καυτερή πιπεριά ή 1/3 -1/2 κ.γλ. αποξηραμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. κουκουναρόσποροι
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2-1/3 φλ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φλ. σκέτο στραγγιστό γιαούρτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για περίπου πέντε λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το πλιγούρι, τις σταφίδες, την καυτερή πιπεριά και ένα 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 10 λεπτά. Αν απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε επιπλέον νερό.

3. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κουκουναρόσπορο, το δυόσμο και τον άνηθο στη γέμιση. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε έξτρα αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

4. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Δεν γεμίζουμε εντελώς, για να έχει περιθώριο η γέμιση να φουσκώσει, χωρίς να διαλύθούν τα λουλούδια. 

5. Διπλώνουμε προσεκτικά τις κορυφές και τα τοποθετούμε πλαγιαστά σε πυρέξ, πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι νερό.

6. Σκεπάζουμε το πυρέξ και το τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας όμως συχνά να μη σωθεί το νερό, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

Σερβίρουμε το φαγητό μας κρύο ή ζεστό μαζί με στραγγιστό γιαούρτι.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: