BACK

Γαρίδες με ντομάτα και πέστο βασιλικού

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο τόσο στη γεύση όσο και στο μάτι. Η όσφρηση και η όραση ικανοποιούνται το ίδιο με τη γεύση σ' αυτό το πολύχρωμο και ζωηρό πιάτο! Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να είναι ευχάριστη;

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

18 γαρίδες Νο 1
6 μέτριες ντομάτες
3 κ.σ.  ελαιόλαδο
μερικά φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο τυρί

Υλικά για το πέστο
1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ.κουκουνάρι
1 φλ.ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
1 φλ.τριμμένη παρμεζάνα
2 σταγόνες μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να απορροφηθεί το κρασί.

Τις απομακρύνουμε από τη φωτιά και τις διατηρούμε ζεστές

για το Πέστο

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι και τη μισή ποσότητα λαδιού μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι και τα φύλλα βασιλικού και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.

Βάζουμε στο μείγμα μας το ξίδι και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, συμπληρώνουμε 2-3 κουταλιές νερό, ώστε να γίνει πιο υδαρές. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, αλατίζουμε.

για το σεβίρισμα

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις απλώνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Τοποθετούμε τις γαρίδες από πάνω και περιχύνουμε με το πέστο βασιλικού.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου και σερβίρουμε.