BACK

Μπριζόλα καπνιστή με κρεμμύδια και ψητές πατάτες

Το πιάτο αυτό έχει αρκετά στάδια εκτέλεση, αλλά συνολικά είναι μία εύκολη και σύντομη συνταγή αναλογικά με το πόσο πλούσιο θα δείτε το πιάτο σας στο τέλος της παρασκευής! Συνδυάζει πολλές γεύσεις που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, με το καπνιστό χοιρινό να δίνει τον τόνο και τα λαχανικά και τις πατάτες να συνοδεύουν αρμονικά!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

6 καρδιές από χοιρινές μπριζόλες καπνιστές
6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
λαχανάκια Βρυξελλών
φουντίτσες μπρόκολου
λίγο φρέσκο αρωματικό βούτυρο

Οδηγίες:

1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι και όλα τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε καλά μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίζουν να ροδίζουν και να σκουραίνουν.

2. Αλατίζουμε ελαφρώς και  σβήνουμε με το κρασί.

3. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να απορροφηθεί όλο το κρασί και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, αποκτώντας ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.

4. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

5. Βάζουμε τις ροδέλες πατάτας σ’ ένα μικρό ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό και το υπόλοιπο λάδι.

6. Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 1 ώρα).

7. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις καπνιστές μπριζόλες, ώσπου να αρχίσουν να ροδίζουν και από τις δυο πλευρές.

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μια μπριζόλα, γαρνίρουμε με λίγα κρεμμύδια καραμελιζέ και πατάτες φούρνου. Στολίζουμε με λαχανάκια Βρυξελλών σοτέ και μια φουντίτσα μπρόκολο. Πάνω στη μπριζόλα αφήνουμε να λιώσει ένα κομματάκι αρωματικό βούτυρο.

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: