BACK

Κουνέλι με κρέμα γάλακτος, μπέικον και αρωματικά

Μαγειρικά μεγαλεία για το κουνελάκι που φτιάχνεται εδώ με μπέικον και κρέμα γάλακτος. Ωστόσο τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο το προσγειώνουν! Νόστιμο, άσπρο και μαλακούτσικο αυτό το κουνελάκι θα σας συναρπάσει!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κουνέλι σε κομμάτια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλ. λευκό κρασί
20 γρ. βούτυρο
κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. αλεύρι
2 κ.γλ.  λάδι
δενδρολίβανο και θυμάρι
ψιλοκομμένος βασιλικός
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον.

2. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το κουνέλι.

3. Προσθέτουμε όλα τα βότανα - εκτός από το βασιλικό - και ρίχνουμε πάλι το μπέικον.

4. Βάζουμε το κρασί, λίγο νερό και το αφήνουμε να ψηθεί για 45-60 λεπτά τουλάχιστον.

5. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βασιλικό, αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να βράσει και βγάζουμε το κουνέλι.

6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στη σάλτσα και αν θέλουμε να σφίξει προσθέσουμε βούτυρο και αλεύρι.

Tips

Μπορείτε να το σερβίρετε και με ολόκληρα σκόρδα ψητά.