BACK

Μελιτζάνες με κρέας

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους στο τραπέζι σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (13 votes)

Συστατικά:

1 κιλό κρέας (μοσχάρι, αρνί ή κατσικάκι)
10 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες
2 μέτρια κρεμμύδια
3 ώριμες ψιλοκομμένες τομάτες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές
1-2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Βάζετε μισό φλιτζάνι λάδι στην κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε λιγάκι μαζί με το κρέας. Όταν ροδίσει κάπως, το σβήνετε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτετε την τομάτα και τον τοματοπελτέ που έχετε διαλύσει σε λίγο νερό. Ρίχνετε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί καλά-καλά.

Ξεπλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε κομματάκια και τις αφήνετε σε αλατόνερο για μερικά λεπτά. Μετά από λίγο, βγάζετε τις μελιτζάνες, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.

Τσιγαρίζετε τις μελιτζάνες στο τηγάνι για να μαλακώσουν λίγο και, στη συνέχεια, τις βάζετε σε ένα απορροφητικό χαρτί για φύγει το πολύ το λάδι. Ρίχνετε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και τις αφήνετε να γίνουν.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για να μην σας κολλήσουν οι μελιτζάνες.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: