BACK

Κουνέλι κρασάτο

Μία νησιώτικη συνταγή που την συναντάμε πολύ στην Ζάκυνθο. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κουνέλι
5-6 κρεμμύδια
σέλινο, μαϊντανό
ξύδι, βούτυρο, λάδι
3-4 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια κρασί αρετσίνωτο
αλατοπίπερο
μουστάρδα
ντομάτα πελτέ

Οδηγίες:

Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια και το μαρινάρουμε ως εξής: Βάζουμε σε μια πήλινη λεκάνη μισό ξύδι και μισό νερό, μερικές φέτες κρεμμύδι, σέλινο και μαϊντανό. Τα αφήνουμε για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ μέσα στη λεκάνη.

Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε ένα - ένα τα κομμάτια, τα αλευρώνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά με λάδι και βούτυρο.

Εν τω μεταξύ έχουμε κομμένα σε φέτες αρκετά κρεμμύδια και ένα μάτσο μαϊντανό ψιλό. Στρώνουμε τα μισά κρεμμύδια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, 3-4 φύλλα δάφνη και λίγο πιπέρι. Τοποθετούμε επάνω τα τηγανισμένα κομμάτια του κουνελιού και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φέτες κρεμμύδια καθώς και τον μαϊντανό. Επίσης ρίχνουμε και μερικές φέτες ντομάτα και ανάλογο αλατοπίπερο.

Σβήνουμε το τηγάνι με δύο φλιτζάνια τσαγιού κρασί αρετσίνωτο, προσθέτουμε μια κουταλιά μπελτέ και αφού πάρουν βράση τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Αν τα κομμάτια κρέατος δεν είναι μισοσκεπασμένα μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφού μισοβράσουν τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ψηθούν κανονικά.

Όταν το φαΐ ετοιμαστεί, ξεχωρίζουμε την σάλτσα, τοποθετώντας την σε ένα μικρό κατσαρολάκι και την βράζουμε μέχρι να γίνει αρκετά πηχτή. Τότε διαλύουμε με νερό σε ένα φλιτζάνι 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα , την ρίχνουμε στην σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει για λίγο. Αφού βράσει χύνουμε την σάλτσα στο φαγητό, το οποίο έχουμε αφήσει στην κατσαρόλα.

Το κουνέλι κρασάτο είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, συνοδεύοντάς το με τηγανιτές πατάτες.

Tips

Αν βρείτε λαγό από κυνήγι, μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: