BACK

Ψάρι πλακί σε πλούσια σάλτσα ντομάτας

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε ψάρι που δεν είναι "ολόφρεσκο".

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (6 votes)

Συστατικά:

2-3 τσιπούρες ή σάλπες
άφθονο ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 φύλλα δάφνης
2 κονσέρβες χυμός τομάτας (ή 2-3 φρέσκες τριμμένες τομάτες)
χυμός ενός λεμονιού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι και πιπέρι κατ επιλογή

Οδηγίες:

Καθαρίζετε, πλένετε και προσθέτετε λίγο αλάτι στο ψάρι. Στη συνέχεια, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε άφθονο ελαιόλαδο και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυο φύλλα δάφνης, το χυμό τομάτας ή τη φρέσκια τομάτα, αλάτι και πιπέρι κατ’ επιλογή και λίγο νερό. Μόλις πάρουν μία βράση, προσθέτετε το ψάρι με λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε προσεχτικά και αφήνετε την κατσαρόλα να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας ανά διαστήματα λίγο νερό.

Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, η σάλτσα θα πρέπει να είναι πηχτή και παχύρρευστη. Οι ψαράδες προτιμούν να μαγειρεύουν τα ψάρια μ’ αυτόν τον τρόπο, παρά να τα ψήνουν (η ονομασία πλακί ισχύει και για τα ψητά ψάρια).

Tips

Μπορείτε να βάλετε και άλλα ψάρια, κομμένα και σε ροδέλες.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: