BACK

Μαλτέζικο κέϊκ αμυγδαλωτό (Kwarezimal)

Ένα επιδόρπιο της Μάλτας με άρωμα Μεσογείου από έναν σεφ με ελληνικές ρίζες, παραδοσιακά τρώγεται την σαρακοστή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.7 (6 votes)

Συστατικά:

400 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα
4 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου
100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. σιρόπι ζαχαροκάλαμου
2 κ.γλ. μείγμα γλυκών μπαχαρικών της επιλογής μας
½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
2 κ.σ. ροδόνερο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. καρύδα σε σκόνη
3 κ.σ. νερό

Για την επικάλυψη
1 ½ φλ. σιρόπι ζαχαροκάλαμου
200 γρ. καθαρισμένα και τριμμένα αμύγδαλα

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο ταψιά.
2. Βάζουμε το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ, και την καρύδα σε ένα μικρό σκεύος. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το έλαιο αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και το γαρίφαλο.
3. Τα ανακατέβουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τα κεράσια, και τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού.
4. Ανακατέβουμε προσθέτοντας το σιρόπι και το ροδόνερο.
5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσεκτικά προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε το μείγμα να μην είναι ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και πολύ ξερό.
4. Βρέχουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε κομμάτια που να μοιάζουν με λουκάνικα. Τα τοποθετούμε στα ταψιά και τα πατάμε ελαφρώς (αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσά τους γιατί μέσα στο φούρνο λιώνουν ελαφρώς). Ψήνουμε για 22 λεπτά.
5. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κάτσουν για 2 λεπτά.
Όσο είναι ζεστά τα καλύπτουμε με το σιρόπι και τα  πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα.