BACK

Μους Σοκολάτας με Μήλα

Η σοκολάτα με την κανέλα και τα μήλα είναι εκπληκτικός συνδυασμός.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
4 μεγάλα και σφιχτά μήλα
50 γρ. ζάχαρη
2 ξυλαράκια κανέλας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
200 γρ. κουβερτούρα  55% κακάο,  τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 ml Κρέμα γάλακτος  πλήρης
100 γρ. βούτυρο
25 γρ. τσάι με γεύση μήλου
5 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Οδηγίες:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το κάθε ένα σε 8 κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα σκεπάζουμε με νερό (όχι πολύ). Τα βάζουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τα μήλα (όχι πολύ). Αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε 8 μεγάλα ποτήρια του κρασιού μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Βάζουμε το τσάι μέσα στην κρέμα γάλακτος για 24 ώρες. Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα σουρώνοντάς την από το τσάι. Aνακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει καλή ομογενοποίηση. Xτυπάμε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα σφίξει. Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα ποτήρια πάνω από την κομπόστα μήλου. Αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε με αφυδατωμένες φέτες μήλου.

 

Αφυδατωμένα μήλα: καθαρίζουμε τα μήλα εξωτερικά πολύ καλά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, κατά προτίμηση σε ζαμπονομηχανή. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε ελαφρώς με ζάχαρη κρυσταλλική και τα βάζουμε στο φούρνο στους 80ο C για 3 ώρες τουλάχιστον. Στο ενδιάμεσο, τα αναποδογυρίζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και από την άλλη πλευρά.

 

 

 

 

 

Tips

Τα αφυδατωμένα μήλα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές σαν διακόσμηση.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: