BACK

Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Το γλυκό βύσσινο είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική γεύση από τα παιδικά μας χρόνια.

Οι γλυκόξινοι καρποί και το σιρόπι με το υπέροχο χρώμα έχουν συνδεθεί με διακοπές, καλοκαιρινά απογεύματα και αγαπημένα πρόσωπα.

Σε μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορείτε να το απολαύσετε ως συνοδευτικό στο (διαιτητικό ή και πλήρες στραγγιστό)  γιαούρτι σας! η συγκρεκριμένη συνταγή βγάζει περίπου 2 κιλά γλυκό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

2 1/2 κιλά βύσσινα

2 κιλά ζάχαρη

1200 γρ. νερό

1/4 φλ. φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού

Οδηγίες:

  • Πλένουμε τα βύσσινα πολύ καλά και βγάζουμε τα κουκούτσια με μια βελόνα ή χρησιμοποιώντας το ειδικό εξάρτημα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη.
  • Τα ραντίζουμε με λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

 

1. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του δοχείου σε μια μεγάλη κατσαρόλα  και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μην κολλήσει.

2. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό και η θερμοκρασία του να φθάσει περίπου στους 110°C.
Αν διαθετουμε χρησιμοποιούμε το ειδικό θερμόμερο, διαφορετικά υπολογίζουμε περίπου ότι το γλυκό θα βράζει για 30-45 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε ανά τακτά διαστήματα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. 

3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα και αεροστεγή βάζα.

 

Σερβίρουμε το βύσσινο μόνο του ως γλυκό του κουταλιού ή ως σιρόπι πάνω σε τσίζ-κέικ ή και παγωτό.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: