BACK

Κανταΐφι

Ένα γλυκό για όλες τις εποχές. Διαχρονικό και παραδοσιακό, σερβίρεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό βανίλια .

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

1/4 κιλού φύλλο για κανταΐφι
1 κιλό κοπανισμένα αμύγδαλα
400 γρ. βούτυρο
2 αβγά
1 κ.γλ κανέλλα
4 κ.γλ  ζάχαρη
 
Για το σιρόπι
1 1/2 κιλό ζάχαρη
5 φλ. νερό
1 λεμονόφλουδα
1 κ.γλ  χυμός λεμονιού

Οδηγίες:

 

1. Ζεματίζουμε τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε.
2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα αβγά.
3. Ανοίγουμε προσεκτικά με τα δάχτυλά μας το φύλλο για το κανταΐφι και το απλώνουμε. 
4. Βάζετε στην άκρη του μια κουταλιά από το μείγμα με τα αμύγδαλα και στη συνέχεια, το τυλίγουμε κυλινδρικά.
5. Διπλώνουμε κάπως σφιχτά το φύλλο έτσι ώστε να μην φύγει η ζύμη.
6. Το βάζουμε μετά σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
7. Λειώνουμε το βούτυρο και το  περιχύνουμε σε  όλα τα κομμάτια του κανταϊφιού.
8. Ψήνουμε για μισή ώρα. 
9. Φτιάχνουμε  το σιρόπι.
10. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη λεμονόφλουδα για 5-10 λεπτά.
11. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε για 2 λεπτά επιπλέον.
12. Αφού βγάλουμε το κανταΐφι από το φούρνο -και πριν ακόμη κρυώσει- το περιχύνουμε με το σιρόπι.
13. Το σκεπάζουμε  με ένα καθαρό πανί και το αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.
 
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Ειδικές κατηγορίες: