BACK

Κέικ χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας

Ένα πρωτότυπο κέικ που θα αγαπήσουν όλοι αφού συνδυάζει τη γεύση του αγαπημένου μας χαλβά με λαχταριστή σοκολάτα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. βούτυρο
250 γρ. τρίμμα χαλβά από ταχίνι με γεύση βανίλια
250 γρ. χαλβάς από ταχίνι κομμένος σε κύβους
1/3 φλ. γάλα
4 αβγά
1 κ.γλ.  βανίλια σε σκόνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. φρέσκια κρέμα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους στους 180°C.

1. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.

2. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μαζί με το τρίμμα του χαλβά, τα αβγά και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα.

3. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Χτυπάμε το μείγμα για 3 ακόμη λεπτά.

4. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χαλβά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.

5. Τοποθετούμε το κέικ σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε  για 45-60 λεπτά. 

6. Όταν είναι πια έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει.

7. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε στο τέλος λίγη κρέμα γάλακτος για να την αναλύσει.

7. Περιχύνουμε το κέικ με την κουβερτούρα της σοκολάτας και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Tips

Μπορείτε να γλασάρετε και με σοκολάτα γάλακτος!
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: